Ce este cromoterapia? (si cum te poate ajuta Lampadarul Somnium by SmarToo)

 

Cromoterapia, cunoscuta și sub numele de “terapia cu culori”, este un tratament holistic alternativ de sanatate utilizat pentru a imbunatati starea de sanatate și a va modifica starea de spirit. Cromoterapia cu lumini de culori diferite, in casa ta, creeaza schimbari pozitive in corpul dumneavoastra, ca ajutor meditativ.

 

Beneficiile cromoterapiei

 

·        Amelioreaza depresia și anxietatea (in special depresia sezoniera)

·        Imbunatatește starea de spirit

·        Imbunatatește somnul

·        Crește energia

·        Are proprietati anti-imbatranire

 

De ce functioneaza cromoterapia?

 

Lumina este o parte integranta a vietii umane, iar culoarea actioneaza ca un declanșator al dispozitiei, precum și ca declanșator al altor reactii psihologice. Cand lumina lovește o suprafata, lungimea ei de unda se schimba și iși dezvaluie culoarea, ceea ce ajuta la indicarea semnificatiei sale pentru noi. Este o trasatura evoluata ca culorile sa aiba efecte atat de profunde asupra mintii și corpului nostru. De exemplu, fructele stralucitoare cu culoare saturata sunt mai apetisante decat fructele maronii sau de culoare palida, deoarece indica coacerea. Cand priviti spre oceanul albastru profund, va veti simti liniștiti. Cand soarele apune cu roșii și portocale, te simti energizat. Aceste efecte sunt atat de semnificative incat sunt adesea implementate pentru a obtine efectul dorit.

 

5 cazuri dovedite știinta de culoare:

  1.       Industria restaurantelor a descoperit ca oamenii mananca mai multe alimente intr-un restaurant cu tema decorativa folosind culoarea rosu și mai putin din cele cu albastru (observati ca majoritatea lanturilor de fast-food folosesc coloranti roșu / portocaliu / galben in marca lor). Cand a fost ultima data cand ai mancat intr-un restaurant cu tematica albastra?
  2.       Sectiile psihologice și-au schimbat culoarea tapetului din roz in albastru, deoarece are un efect calmant asupra pacientilor lor.
  3.       Un faimos experiment facut de Alexander Schauss, prin care dovedeste ca efectul culoarei roz asupra barbatilor agresivi este sa ii calmeze si sa le reduca tendintele agresive si chiar si puterea fizica. Culoarea pe care el a folosit-o, a numit-o “Baker-Miller Pink” si a fost chiar folosita in multe inchisori, fapt ce a redus semnificativ agresiunea promovand in acelasi timp relaxarea.
  4.       S-a dovedit ca Portocaliul inspira actiune impulsiva, motiv pentru care companiile de comert electronic precum Amazon, Alibaba și Etsy folosesc portocaliu pentru butoanele lor de indemn („Adaugati in coș”, „Cumparati acum etc.) și branding.
  5.       95% dintre cele mai cunoscute 100 de marci din lume folosesc doar 1-2 culori pentru a evita diluarea reactiei dorite și pentru a maximiza recunoașterea marcii.

 

Diagrama de culori a cromoterapiei: Cum se utilizeaza culorile

 

Roșu: aduce caldura, energie și stimulare; de aceea este bun pentru energie, oboseala, raceala, oameni reci și pasivi. Energizeaza circulatia inimii și a sangelui. Energizeaza toate organele și simturile. Cum te-ai simtit cand ai vazut un buchet de trandafiri rosi sau o masina sport de culoare rosie?

 

Galben: crește tonusul neuromuscular. Purifica sangele, ajuta digestia și are un efect de curatare. Stimuleaza puternic fericirea, creeaza un sentiment de siguranta, precum și un puternic sentiment de bunastare. Cum te-ai simtit cand ai vazut un camp de flori galbene?

 

 

Verde: Este o culoare racoritoare, sedanta, care ajuta la reducerea umflarii articulatiilor și tesuturilor; calmeaza sistemul nervos al corpului. Ajuta la reducerea migrenelor. Este culoarea inimii relaxate. Cum te-ai simtit cand ai fost ultima data in parc?

 

 

Turcoaz: Crește intuitia și sensibilitatea. Se relaxeaza mental și abordeaza barierele psihologice incorporate. Actioneaza ca un tonifiant și poate ajuta la reglarea dezechilibrelor din sistemul pulmonar și al intestinului gros. Faciliteaza creșterea spirituala. Cum te-ai simtit cand ai vazut marea curata din Grecia?

 

 

Albastru: Este o culoare rece, calmanta. Stimuleaza sistemul parasimpatic și reduce tensiunea arteriala și calmeaza atat respiratia, cat și ritmul cardiac. Ajuta la tratarea tulburarilor de somn și reducerea stresului cotidian. Cum te-ai simtit cand ai vazut un cerul albastru al primaverii?

 

 

Violet: promoveaza conștientizarea și conștiinta. Crește efectele medicamentelor. Promoveaza buna functionare a sistemului limfatic și este foarte util in menopauza. Este culoarea pentru neutralizarea ranilor emotionale și pentru creșterea spirituala. Cum te-ai simtit cand ai vazut o floare de Lavanda?

 

Produs adaugat cu succes in lista de produse favorite.
Produsul a fost adaugat la lista de comparare.