Biroul Ajustabil InteliDesk si Cele 9 Beneficii Adevărate pentru Sănătate

 By Alex Gherasim

 

ŞTIAI CĂ STATUL ÎNDELUNGAT PE SCAUN DAUNEAZĂ SANATAŢII?

Statul pe scaun pe perioade lungi de timp este dezastruos pentru sănătate. Noile studii ne arată cresterea riscului de apariţie a durerilor de spate, diabetului, bolilor cardio-vasculare si posibil a cancerului.

Bineinteles că pentru cei sedentari riscul de a dezvolta aceste afectiuni este şi mai mare. Corpul uman a evoluat mai mult pentru mers, mai putin pentru statul pe scaun, care deşi e comod şi-ţi permite sa-ţi odihnesti muşchii, distruge sănătatea încetul cu încetul, pe timp îndelungat ajungându-se la o conditie fizica precară si iremediabilă a muschilor, coloanei vertebrale si nu numai.

Ceva bine cunoscut de toată lumea este că un stil de viață activ fizic este esențial pentru bunăstarea tuturor, deoarece poate reduce riscul bolilor cronice. Cu toate acestea, persoanele care stau perioade lungi de timp la biroul lor au adesea un comportament sedentar care dăunează sănătății lor. Multe studii arată că acest comportament este asociat cu multiple riscuri pentru sănătate, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Din acest motiv și altele, alternativele la birourile tipice, cum ar fi birourile în picioare, au devenit mai răspândite în multe locuri de muncă și birouri la domiciliu. Avantajele ergonomice pentru sănătate ale unui birou ajustabil  sunt nenumărate în comparație cu simpla continuare a muncii în timp ce stați la locul de muncă legat de birou. Dacă ați suferit vreodată de dureri de spate în timp ce lucrați sau vă faceți griji cu privire la sănătatea dvs., atunci ar trebui să luați în considerare obținerea unui birou ajustabil .

Ce este un birou ajustabil pe inaltime?

Birourile în picioare, numite și birouri cu reglare pe înălțime, birouri de stat sau birouri în picioare, sunt în esență un birou care vă permite să desenați, să scrieți și să lucrați în timp ce stați în picioare sau utilizați un scaun înalt. Există mai multe tipuri diferite, ceea ce vă permite să obțineți cel care se potrivește cel mai bine biroului și bugetul dvs. Beneficiile pentru sănătatea mintală și cea fizica sunt doar câteva dintre avantajele pe care acest birou ajustabil electric le oferă față de birourile obișnuite.

Tipuri de birouri: permanente, ajustabile manual si ajustabile electric

Indiferent de tip, fiecare birou ajustabil  urmărește un obiectiv principal: să vă lase să lucrați în timp ce stați în picioare. Majoritatea acestor birouri vă pot îmbunătăți spațiul de lucru ergonomic, împreună cu sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Cu toate acestea, cel mai de bază tip dintre ele este biroul în picioare cu înălțime fixă. Funcționalitatea limitată a birourilor statice în înălțime elimină o caracteristică esențială pe care ar trebui să o aibă: ajustabilitatea. 

Orice beneficiu pentru sănătate al unui birou ajustabil  tinde să se manifeste numai atunci când comutați continuu între pozițiile șezute și în picioare pe parcursul zilei de lucru. Indiferent, este o opțiune simplă și accesibilă, dar cel mai bine ar fi să aveți un spațiu de lucru de rezervă unde să puteți sta, permițându-vă să comutați după bunul plac.

 

Birourile picioare reglabile pe înălțime sunt disponibile în două tipuri: manuale și electrice. Birourile reglabile manual vă permit să vă schimbați înălțimea ori de câte ori doriți, dar este nevoie de ceva timp și efort pentru a face acest lucru.

Sunt mai ieftine decât birourile electrice și au în total mai puține piese amestecate. Nu există nicio diferență între beneficiul fizic al acestui tip de birou ajustabil , comparativ cu cel electric, în afară de efortul de a vă roti biroul în sus și în jos.

Birourile electrice reglabile pe înălțime sunt cea mai bună și mai confortabilă opțiune dintre toate tipurile. Când oamenii se referă la birouri ergonomice, se referă de obicei la acest tip de birou. Majoritatea acestor birouri vă permit să schimbați înălțimea prin simpla apăsare a unui buton rapid și liniștit. Este ușor să păstrați o postură dinamică prin schimbarea regulată a pozițiilor șezând și în picioare, unele fiind dotate cu accesorii care ajuta si mai mult postura si confortul ridicat cum ar fi covorul anti-oboseala Relaxio PRO by SmarToo.

Există, de asemenea, rame de birou electrice de bricolaj care vă pot permite să configurați un birou excelent de birou la domiciliu in regim DIY. Este o alegere bună pentru oamenii cărora le place să se ocupe singuri de lucruri.

Achiziționarea celui mai bun birou ajustabil pe care ți-l poți permite este o investiție care merită pe termen lung.

Un Birou Ajustabil precum inteliDesk este Grozav pentru Copii Smart

Birou tau SmarToo este ideal si pentru copii, fiind excelent pentru scris temele, studiat, pentru computer sau jocuri, toate acestea in timp ce creste odata cu copilul tau.

Copii cresc repede! Pentru o buna dezvoltare este important sa avem intotdeauna un mobilier adecvat pentru cei mici. Avand o inaltime minima de doar 70 cm biroul este perfect pentru copilul tau inca de la o varsta frageda si totodata ii ajuta atunci cand au exces de energie si simt nevoia sa stea in picioare in timp ce isi fac temele, astfel activitatile curriculare devin mai usoare si mai confortabile.

 

Cum vă ajută la sănătatea mintală și fizică un birou ajustabil?

Birourile ajustabile sunt bune pentru sănătate? Munca timp de ore lungi, în timp ce stați, pune sănătatea oamenilor în pericol din cauza vieții sedentare pe care o impune. În calitate de lucrător de birou, este posibil să nu aveți de ales în această problemă în timp ce sunteți la serviciu, dar puteți petrece chiar și seara acasă, in pozitia de sezut.

Când începeți să reparați acel obicei sedentar investind într-un birou ajustabil, reduceți considerabil unele dintre riscurile asociate acestuia, cum ar fi obezitatea, creșterea în greutate, bolile de inimă și diabetul. Beneficiul pentru sănătatea mintală a unui birou ajustabil inteliDesk este, de asemenea, abundent, deoarece vă îmbunătățește considerabil satisfacția la locul de muncă.

Dacă tot nu te convinge că un birou ajustabil inteliDesk merită , trebuie doar să te uiți puțin mai departe pentru a fi complet convins. Iată nouă adevărate beneficii pentru sănătate ale unui birou ajustabil:

1.     Reduce riscul de creștere în greutate și obezitate

Aproape toată lumea știe că te îngrași consumând mai multe calorii decât poți arde. Deasemenea, puteți pierde în greutate ori de câte ori ardeți mai multe calorii decât consumați prin deficit caloric. Dacă lucrezi în picioare în loc să stai așezat, poți reduce riscul de creștere în greutate și obezitate arzând câteva calorii în plus în fiecare oră de lucru.

Acele calorii pe care le arzi se pot acumula în timp și, dacă ai face acest lucru pe parcursul unui an întreg, cantitatea de calorii arse devine destul de notabilă. Dacă doriți să îmbunătățiți acest beneficiu fizic al biroului ajustabil, puteți încorpora câteva exerciții de birou ajustabil  în timp ce lucrați. De exemplu, dacă mergeți la locul său, puteți arde până la 225 de calorii pe oră în timp ce vă stimulați activitatea creierului, făcându-vă mai productiv și mai energic. Daca doriti sa faceti exercitiu fizic in timp ce lucrati la calculator puteti adauga o banda de mers / alergat chiar sub biroul dumneavoastra ajustabil inteliDesk!

2.     Vă poate reduce nivelul zahărului din sânge

Scăderea nivelului de zahăr din sânge este un alt beneficiu pentru sănătate al unui birou ajustabil . Ori de câte ori luați masa, zahărul din sânge poate crește destul de mult. Cu cât face mai mult, cu atât poate fi mai rău pentru sănătatea ta. Persoanele care au rezistență la insulină sau diabet sunt și mai expuse riscului.

Din fericire, un studiu de birou ajustabil a arătat că puteți reduce semnificativ creșterea zahărului după prânz cu 43%, stând timp de trei ore după masă. Acest studiu a fost comparat în paralel cu oamenii care stăteau pentru aceeași perioadă de timp. Comutarea între ședere și în picioare pe tot parcursul zilei de lucru pe un interval de 30 de minute după pauza de masă reduce, de asemenea, creșterea zahărului din sânge cu 11% în medie.

Poate exista chiar o legătură între aceste efecte și modul în care timpul sedentar excesiv se leagă de un risc mai mare de diabet de tip 2. Dacă doriți să fiți în siguranță, luați un birou ajustabil  și implementați o rutină de Sezut / In Picioare, mai ales după mese.

3.     Vă poate reduce riscul de boli de inimă

Noțiunea că statul în picioare este mai bun decât să stai este ceva care a fost studiat de mult timp acum. În special, un studiu din 1953 a constatat că dirijorii de autobuz care stau pe tot parcursul zilei aveau de două ori șansa de a muri de boli de inimă decât colegii care stăteau în picioare toată ziua.

De atunci, a fost o chestiune de studiu constant, dar acum există o si mai bună înțelegere a problemei. Așezarea frecventă in timp îndelungat poate crește semnificativ riscul de boli de inimă. Dacă îți petreci întreaga zi așezat, chiar și o oră de exerciții intense poate să nu compenseze efectul negativ pe care îl are.

Nu există nicio îndoială că a petrece mai mult timp în picioare este benefic pentru dvs. Beneficiul fizic al unui birou ajustabil inteliDesk, în acest caz, este extraordinar.

4.     Îmbunătățește circulația

Un alt mare beneficiu fizic al unui birou ajustabil  este că îți îmbunătățește circulația, ceea ce poate duce la alte beneficii pentru sănătate . Alegerea de a sta in picioare la birou vă permite să aveți un flux sanguin mai bun în comparație cu când stați. Ori de câte ori lucrați în poziție verticală, circulația dvs. la extremități se îmbunătățește semnificativ.

Stând, pe de altă parte, îl poate încetini sau chiar împiedica. Poate duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi cheaguri de sânge, vene varicoase, glezne umflate și multe altele. Nu uitați să stați în picioare, să vă întindeți și să faceți o ușoară alergare în loc la fiecare oră, dacă doriți să vă bucurați bine de beneficiile pentru sănătate ale unui birou ajustabil inteliDesk.

5.     Reduce durerile de gât și spate

Dacă aveți o slujbă legată de birou, șansele sunt că ați experimentat un anumit grad de dureri de spate. Când stați un timp îndelungat, faceți presiune pe partea inferioară a spatelui, încordându-vă și, eventual, dezvoltând o stare mai gravă dacă nu schimbati pozitia corpului, iar acest lucru se intamplă când sunteti intr-o stare bună de sănătate; când starea de sănătate este precară sezutul pe timp indelungat creează probleme si mai mari, de exemplu cei care suferă de sciatica au nevoie deseori de exerciții fizice sau intinderi pentru a ameliora simptomele.

De asemenea, puteți avea dureri de gât dacă afișajul monitorului nu este în poziția corectă, deoarece vă poate determina să vă înclinați capul pentru a-l vedea corect. Dacă aveți o postură de ședere slabă și nu aveți suficient sprijin ergonomic, puteți agrava coloana vertebrală atât la gât, cât și la nivelul spatelui.

Acest beneficiu fizic al unui birou ajustabil  provine în primul rând din designul său ergonomic. Ajută la prevenirea durerilor de gât și spate. Vă ajută făcând o schimbare în ciclul de lucru zilnic, de obicei repetitiv. Când promovați o postură dinamică, ridicându-vă, pentru o vreme, din când în când, puteți atenua stresul pe care îl îndurați pe spate, gât și umeri de la ședere pentru perioade îndelungate.

Este posibil să nu vă elimine imediat durerile de spate, dar dacă vă asigurați că aveți o postură corectă în timp ce stați în picioare și așezat, este doar o chestiune de timp.

6.     Îmbunătățește starea de spirit și mărește energia

Este aproape imposibil să treci o săptămână nevătămat când stai și lucrezi ore grele de la început până la sfârșit. Când rămâi în acea poziție sedentară repetitivă, îți supui corpul la stres, devii mai obosit și poate chiar să începi să te simți nemotivat. S-ar putea să vă surprindă cât de mult investițiile într-un birou ajustabil inteliDesk și schimbarea posturii de lucru vă pot afecta starea de spirit, energia generală și bunăstarea.

Beneficiul pentru sănătatea mintală a unui birou ajustabil, împreună cu avantajele fizice, devin numeroase atunci când începeți un program regulat de ședință Sezut / In Picioare. Oferă o ușurare semnificativă corpului tău, te ajută să previi oboseala și reduce suferința psihologică pe care o simți în acele zile grele. Motivul este că, în picioare, puteți elibera o parte din tensiunea care se acumulează în corpul dvs., sporind starea de spirit și energia și îmbunătățind productivitatea.

7.     Crește productivitatea

Unii oameni își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care birourile ajustabile pot încetini productivitatea la locul de muncă, indiferent dacă scriu, citesc sau orice altceva legat de munca. Din fericire, acestea nu au niciun impact asupra sarcinilor tipice zilnice, dimpotriva o astfel de investiție are un efect pozitiv asupra productivitații. Trebuie doar să vă obișnuiți să lucrați cu un birou ajustabil.

În timp ce biroul în sine nu afectează în mod direct productivitatea, vă poate îmbunătăți starea de spirit, energia și bunăstarea, influențându-l indirect. Dacă aveți o dispoziție bună și nu aveți dureri de spate, gât sau umeri, concentrarea asupra sarcinii dvs. la îndemână devine considerabil mai ușoară. Aceste beneficii pentru sănătate, ale unui birou ajustabil inteliDesk vă permit să vă îndepliniți munca mai eficient, ceea ce vă face să aveți o zi de lucru mai productivă.

8.     Îmbunătățește postura

Ședința pune mult stres pe coloana vertebrală, cu atât mai mult dacă nu aveți o postură adecvată. Statul în picioare poate oferi o ușurare a coloanei vertebrale, reducând tensiunea și îmbunătățind ușor postura. Cu toate acestea, nu puteți utiliza imediat avantajele biroului reglabil pe inaltime.

Dacă doriți să vă bucurați de fiecare beneficiu fizic al unui birou ajustabil și să vă faceți o postură bună, trebuie sa depuneți un efort constient să folosiți corect un birou in regim Sezut / In Picioare. Primul lucru pe care îl faci este să-ți faci singur un program de ședere și de stat în picioare. A sta prea mult timp în picioare este o modalitate rapidă de a afecta coloanal vertebrala, de a-ți agrava postura și de a-ți face rău după ceva timp.

Inițial, căutați să încorporați statul în rutina dvs. cu perioade scurte. Ridicarea biroului timp de 10 minute după ce ați petrecut 50 de minute așezat este un început excelent. Vă face să vă deplasați de două ori pe oră și vă permite să vă bucurați de avantajele biroului. Apoi, odată ce începeți să vă obișnuiți cu biroul, puteți începe să modificați raportul.

Programul variază de la persoană la persoană. Unele persoane se pot adapta rapid la birou, în timp ce altele trebuie să petreacă mai mult timp in perioada de ajustare. Este posibil să vă puteți concentra mai mult dacă lucrați în timp ce stați, în timp ce pentru alte persoane, poate fi exact opusul. Aflați preferințele dvs. și faceți un plan care să vi se potrivească în mod adecvat și care vă permite să vă bucurați de fiecare beneficiu fizic al unui birou ajustabil.

9.     Vă poate ajuta să trăiți mai mult

Beneficiile generale pentru sănătatea fizică și mentală ale unui birou ajustabil  duc la o speranță de viață mai mare. Când vă scurtați timpul de ședere și abordați problema stilului de viață sedentar, vă reduceți riscul de a suferi probleme de sănătate și vă îmbunătățiți bunăstarea, ceea ce, la rândul său, vă ajută să trăiți mai mult.

Iata si o prezentare video in engleza despre beneficiile acestui birou:

https://youtu.be/N8tE6zSPJ7w

Produs adaugat cu succes in lista de produse favorite.
Produsul a fost adaugat la lista de comparare.